آیا شما هم جزو آن دسته از افرادی هستید که دندانهایتان نیازمند ارتودنسی است اما از ظاهر ارتودنسی بر روی دندانها خوشتان نمیآید؟ آیا دوست دارید بدون این که ظاهر ارتودنسی معلوم باشد دندانهایی مرتب و منظم داشته باشید؟ اگر از آن دسته از افرادی هستید که تمایل به دیده نشدن براکتها در دوران درمان ارتودنسی خود دارید و اگر به دنبال یک ارتودنسی همرنگ دندانهایتان هستید ارتودنسی سرامیکی انتخاب خوبی برای شما خواهد بود.
ارتودنسی سرامیکی با استفاده از براکتهایی به رنگ دندان یکی از بهترین انتخابها برای افرادی است که تمایلی به دیده شدن ظاهر ارتودنسی در دهان خود ندارند. برای آشنایی کامل با این نوع ارتودنسی، مزایا، معایب و هزینه آن تا انتهای این مقاله از وبسایت دکتر نازنین ثناگو با ما همراه باشید.
ارتودنسی سرامیکی چیست؟
ارتودنسی سرامیکی یکی از محبوبترین و پرطرفدارترین انواع ارتودنسی به شمار میرود که برای درمان انواع ناهنجاریهای دندانی و اصلاح ناهنجاریهای آن مورد استفاده قرار میگیرد. براکتهای سرامیکی همرنگ دندان بوده و نمود ظاهری چندانی ندارند؛ از همین رو بسیاری از بزرگسالان و جوانان تمایل بیشتری به استفاده از این نوع ارتودنسی دارند.
در این نوع از ارتودنسی از براکتهای شفافی با جنس سرامیک یا پلاستیک استفاده میشود و از همین رو در ظاهر به سختی دیده میشوند. این ارتودنسی اغلب برای بزرگسالان مورد استفاده قرار گرفته و مزایا و معایبی دارد که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد.
انواع ارتودنسی سرامیکی
ارتودنسی سرامیکی دارای انواع مختلفی است که به توضیح مختصری از هر کدام خواهیم پرداخت:
براکتهای شفاف
به طور معمول جنس براکتهای شفاف از پی کربنات، سرامیک یا پلاستیک است. براکتهای پلاستیکی مقاومت بالاتری نسبت به براکتهای سرامیکی دارند. توجه کنید که در استفاده از براکتهای سفاف برای ارتودنسی سرامیکی، بهتر است مصرف مواد غذایی رنگی را محدودتر کنید چرا که استفاه از این مواد غذایی در طولانی مدت منجر به تغییر رنگ براکتها خواهد شد.
براکتهای رنگی
برخی از افراد استفاده از اتصالات رنگی برای بریسهای خود را ترجیح میدهند. استفاده از این نوع براکتها برای نوجوانان و جوانان بسیار جذاب بوده و بسیاری از آنها تمایل به استفاده از براکتهای رنگی برای ارتودنسی دندانهای خود دارند.
ارتودنسی سرامیکی برای چه افرادی مناسب است؟
همان طور که میدانید انتخاب نهایی نوع ارتودنسی برای دندانهای شما بر عهده پزشک متخصص خواهد بود و پزشک با توجه به شرایط شما و نوع ناهنجاریهای دندانها بهترین نوع ارتودنسی را برای درمان انتخاب خواهد کرد. با این حال میتوان گفت ارتودنسی سرامیکی برای افرادی که دارای اوربایت (پوشش دندانهای پایین با دندانهای بالا)، اپن بایت (فاصله بین دندانهای بالا و پایین) و کراس بایت (پوشش دندانهای فک بالا توسط دندانهای فک پایین) هستند مناسب خواهد بود.
ارتودنسی سرامیکی برای چه افرادی مناسب نیست؟
همان طور که گفتیم ارتودنسی سرامیکی برای برخی از افراد مناسب نخواهد بود. به عنوان مثال استفاده از ارتودنسی سرامیکی برای افرادی که از سیگار یا سایر دخانیات استفاده میکنند، مناسب نخواهد بود؛ چرا که نیکوتین موجود در دخانیات منجر به تغییر رنگ براکتهای سرامیکی خواهند شد. همچنین بیمارانی با آناتومی فک و دهان نامناسب با ساختار ارتودنسی سرامیکی و افرادی که ناهنجاریها و بینظمیهای شدید، کاندید مناسبی برای ارتودنسی سرامیکی نخواهند بود.
ارتودنسی سرامیکی برای کودکان
ارتودنسی سرامیکی اغلب برای بزرگسالان مورد استفاده قرار میگیرد و استفاده از آن برای کودکان رواج ندارد. براکتهای مورد استفاده در ارتودنسی سرامیکی نسبت به براکتهای فلزی شکنندهتر بوده و تنها زمانی میتوان از آنها استفاده کرد که دندانهای شیری در دهان نباشند و تمام دندانهای دائمی رشد کرده باشند. ارتودنسی سرامیکی برای کودکان مناسب نبوده و استفاده از آن برای کودکان توصیه نمیشود.
مزایای ارتودنسی سرامیکی
یکی از مهمترین مزایای ارتودنسی سرامیکی، همرنگی آنها با دندانهاست؛ همان طور که گفتیم براکتهای ارتودنسی سرامیکی رنگهایی شفاف و همرنگ دندان داشته و به سختی قابل مشاهده هستند. این نوع از ارتودنسی برای افرادی که دوست ندارند براکتهای ارتودنسی در دهانشان دیده شود بسیار مناسب خواهد بود.
معایب ارتودنسی سرامیکی
امکان تغییر رنگ براکتهای سرامیکی بعد از گذشت مدتی و پیدا کردن ظاهر نامناسب، امکان شکستگی و نیز مراقبت سختتر از جمله مواردی هستند که میتوان به عنوان یکی از معایب این ارتودنسی در نظر گرفت. البته در نظر داشته باشید که در صورت مراقبت و رعایت موارد گفته شده توسط پزشک امکان این تغییر رنگ کمتر خواهد بود. همچنین در نظر داشته باشید که هزینه ارتودنسی سرامیکی در مقایسه با ارتودنسی ثابت فلزی اندکی بالاتر است.
ارتودنسی سرامیکی بهتر است یا فلزی؟
به طور معمول براکتهای سرامیکی مانند براکتهای فلزی هستند و تنها تفاوت آنها در رنگ و میزان شفاف بودن آنهاست. براکتهایی که در ارتودنسی سرامیکی مورد استفاده قرار میگیرند از مواد کامپوزیتی و آلیاژهای سرامیکی بوده و شباهت بسیار زیادی به رنگ دندان دارند؛ از همین رو به سختی بر روی دندانها قابل مشاهده هستند. نکته مهم در مورد درمان با براکتهای سرامیکی این است که لازم است این براکتها با حرکت دندانها تعویض شوند تا فشار زیادی به آنها وارد نشده و نشکنند. احتمال ماندگاری بریسهای سرامیکی کمتر از بریسهای فلزی است و این بریسها نیاز به مراقبت بیشتری خواهند داشت.
مدت زمان درمان ارتودنسی سرامیکی
مدت زمان لازم درمان ارتودنسی سرامیکی برای هر فرد متفاوت بوده و با توجه به میزان و شدت ناهنجاریها و بینظمیهای دندانهایش مشخص خواهد شد. به طور معمول میتوان گفت مدت زمانی که برای درمان با این نوع ارتودنسی مورد نیاز خواهد بود بین 6 الی 18 ماه است. البته فراموش نکنید که اگر میزان بینظمیها بیشتر باشد ممکن است مدت زمان ارتودنسی با براکت سرامیکی نیز تا 36 ماه به طول بیانجامد.
هزینه ارتودنسی سرامیکی؛ قیمت ارتودنسی سرامیکی 1403 چقدر است؟
هزینه ارتودنسی سرامیکی در مقایسه با ارتودنسی فلزی کمی بیشتر است اما نمیتوان هزینه دقیقی برای آن بیان کرد. به یاد داشته باشید که تعیین هزینه دقیق ارتودنسی به عوامل متعددی مانند نوع ناهنجاری دندانها، مدت زمان لازم برای درمان، کیفیت مواد مورد استفاده و تخصص و مهارت پزشک بستگی دارد. از آن جایی که هیچ دو فردی با تمام شرایط مشابه وجود ندارد، بیان یک هزینه ثابت برای ارتودنسی سرامیکی نیز ممکن نخواهد بود.
بهترین راه برای اطلاع دقیق از قیمت ارتودنسی سرامیکی 1403، مشورت با پزشک متخصص در این حوزه و اطلاع دقیق از هزینه ارتودنسی برای دندانهای خود است. اگر دوست دارید ارتودنسی دندانهای خود را به دست یک پزشک حرفهای سپرده و هزینه آن را نیز به صورت قسطی پرداخت کنید؛ بهتر است سری به مطب دکتر نازنین ثناگو بزنید. شما میتوانید با مراحعه به مطب دکتر نازنین ثناگو از یک جلسه مشاوره و ویزیت رایگان بهرهمند شده و همچنین هزینه دقیق برای ارتودنسی دندانهایتان را بدانید. همچنین برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید سری به صفحه اینستاگرام دکتر ثناگو زده و با ایشان در ارتباط باشید.
مراقبت های بعد از ارتودنسی سرامیکی
با انجام ارتودنسی وظیفه مهمی بر عهده بیمار خواهد بود و آن هم نگهداری صحیح از ارتودنسیهاست. ارتودنسی سرامیکی از مواد رزینی ساخته شده و در مقایسه با ارتودنسی فلزی بسیار شکنندهتر است؛ بنابراین بعد از انجام ارتودنسی لازم است تا در هنگام خوردن غذا نهایت دقت را به خرج داده و از شکستن مواد غذایی با دندان و یا جویدن مواد غذایی سفت خودداری کنید. همچنین به یاد داشته باشید که خوردن نوشیدنیهایی مانند قهوه یا نوشابه گازدار و مایعات شیرین میتوانند تاثیر بدی بر روی بریس دندانهای شما داشته باشند.
ارتودنسی سرامیکی؛ انتخابی مناسب برای داشتن دندان هایی سالم
ارتودنسی سرامیکی یکی از روشهای ارتودنسی با کارایی بالا و کاملا شفاف است که در آن به جای استفاده از براکتهای فلزی، از براکتهای سرامیکی استفاده میشود. همرنگ بودن این براکتها با دندانها باعث شده تا بسیاری از افراد به دنبال درمان با این نوع ارتودنسی باشند. درست است که در این نوع ارتودنسی براکتها زیاد دیده نمیشوند اما باید توجه داشته باشید که انتخاب یک روش موثر برای درمان ناهنجاریهای دهان و دندان یک امر کاملا تخصصی بوده و به موارد متعددی بستگی دارد و بهتر است تایید نهایی نوع ارتودنسی خود را به پزشک متخصص خود بسپارید.
دکتر نازنین ثناگو یکی از بهترین متخصصان ارتودنسی در تهران بوده و با سالها تجربه در این زمینه ناهنجاریهای دندانهای شما را با بهترین روش درمانی ارتودنسی درمان خواهد کرد. برای کسب اطلاعات دقیق از هزینه ارتودنسی سرامیکی و نیز بهرهمندی از یک جلسه مشاوره و ویزیت رایگان به مطب دکتر نازنین ثناگو مراجعه کنید.