ارتودنسی دندان چیست؟ انواع، مزایا و هزینه ارتودنسی

ارتودنسی چیست
فهرست مطالب

ارتودنسی یکی از شاخه‌های تخصصی و اصلی دندانپزشکی است، که در طی آن ارتودنتیست تلاش می‌کند تا با اعمال موثرترین روش‌ها، نحوه قرارگیری نامناسب دندان‌ها و مشکلات فکی بیمار خود را برطرف کرده و یک لبخند زیبا به ایشان هدیه کند. در واقع ارتودنسی دندان از آن دست اقدامات دندانپزشکی است که ممکن است در وهله اول، تنها بعد زیبایی آن نمایان گردد اما باید بدانید که ارتودنسی در ابتدا یک روش درمانی موثر است که در ادامه منجر به زیبایی نیز می‌شود.

جالب است بدانید اگر اقدامات لازم، جهت منظم کردن نحوه قرارگیری دندان‌های بیمار و همچنین رفع مشکلات فکی وی، به درستی انجام نگیرند و یا کم اهمیت تلقی شوند، می‌توانند فرد را با مشکلات مختلفی از جمله: بیماری‌های لثوی، بیماری‌های گوارشی ناشی از عدم توانایی فرد در جویدن صحیح غذاها، مشکلات مربوط به سلامت دندان‌ها، سردرد، گردن درد و غیره مواجه کنند. برای آشنایی کامل با تمامی موارد مهم در مورد ارتودنسی دندان در ادامه این مقاله از سایت دکتر نازنین ثناگو با ما همراه باشید.

چه کسانی به ارتودنسی دندان نیاز دارند؟

بهترین راه برای تشخیص این که آیا به ارتودنسی دندان نیاز خواهید داشت یا نه مراجعه به ارتودنتیست است. به یاد داشته باشید که برای این تشخیص تنها ظاهر دندان‌ها دارای اهمیت نبوده و مجموعه‌ای از فاکتورها بر روی تصمیم ارتودنتیست‌ها تاثیرگذار خواهند بود. بنابراین برای تشخیص اینکه به ارتودنسی نیاز دارید یا خیر، بهتر است برای ویزیت به یک متخصص ارتودنسی مراجعه کنید. شما می‌توانید با مراجعه به مطب دکتر نازنین ثناگو، بهترین متخصص ارتودنسی در تهران، بصورت رایگان از یک جلسه ویزیت و مشاوره تخصصی دندان بهره‌مند شده و اطلاعات کاملی در رابطه با سلامت دهان و دندان خود کسب کنید.

انواع ناهنجاری فک برای ارتودنسی

بطور کلی افرادی که مشکلاتی از قبیل پیش آمدن فک بالا، پیش آمدن فک پایین، بهم ریختگی دندان‌ها، رویش غیرعادی دندان‌ها، عدم همپوشانی دندان‌های جلویی، بایت معکوس، احساس درد مداوم در فک، فضای خالی زیاد در میان دندان‌ها، تنفس غیر عادی، مشکل در گفتار و برخی از موارد دیگر را دارند می‌توانند کیس‌های ارتودنسی دندان باشند.

انواع-ناهنجاری-فک-برای-ارتودنسی

برخی از مهم‌ترین مشکلات دندانی-فکی شایع که افراد را مستعد دریافت درمان ارتودنسی دندان می‌کنند شامل موارد زیر هستند:

ناهنجاری فک کلاس یک

در مال اکلوژن کلاس یک دندان‌های بالا بصورت نرمال روی دندان‌های پایین قرار گرفته و همپوشانی دارند. در این مال اکلوژن، معمولا با مشکلاتی از جمله به هم فشردگی دندان‌ها و یا فاصله زیاد دندان‌ها از هم و حتی چرخش غیرطبیعی دندان‌ها روبه رو هستیم. ناهنجاری فک کلاس یک، شایع‌ترین ناهنجاری فکی تلقی می‌شود.

ناهنجاری فک کلاس دو

در مال اکلوژن کلاس 2، فک بالا در موقعیت جلوتری نسبت به فک پایین قرار گرفته است. به طور معمول این ناهنجاری به دنبال مواردی مانند: رشد سریع فک بالا، روند رشد آهسته‌تر از حد معمول فک پایین و یا هر دو مورد رخ می‌دهد. در این نوع ناهنجاری فکی، دندان‌های ردیف بالا جلوتر از دندان‌های فک پایین قرار گرفته و همپوشانی خواهند داشت؛ این ناهنجاری بعنوان پس رفتگی فک نیز شناخته می‌شود.

ناهنجاری فک کلاس سه

در مال اکلوژن کلاس 3 شاهد جلو زدگی چانه خواهیم بود. در این ناهنجاری که بر اثر رشد سریع فک پایین و یا عدم رشد صحیح فک بالا اتفاق می‌افتد، دندان‌های فک پایین دندا‌های ردیف بالا را می‌پوشانند.

اختلالات ناشی از ناهنجاری فک

اختلالات-ناشی-از-ناهنجاری-فک

در ادامه به بررسی مهم‌ترین اختلالات ناشی از ناهنجاری فک خواهیم پرداخت که نیازمند ارتودنسی دندان هستند:

آندربایت: در این اختلال دندان‌های ردیف پایین جلوتر از دندان‌های ردیف بالا قرار گرفته و به سمت بیرون فاصله دارند.

کراس بایت: زمانی که دندان‌های ردیف بالا و پایین در یک راستا نباشند اختلال مورد نظر کراس بایت خواهد بود که نیازمند درمان ارتودنسی دندان است.

اوربایت: دندان‌های پیشین بالا و پایین روی هم قرار نگرفتند. در حالت عادی هنگامی که فک بسته است، حدود یک چهارم از سطح دندان‌های جلویی پایینی در پشت دندان‌های جلویی بالایی قرار می‌گیرند؛ در صورتی که همپوشانی دندان‌های جلویی بیشتر از این مقدار باشد، اوبایت رخ خواهد داد.

اپن بایت: این اصطلاح زمانی مورد استفاده قرار می‌گیرد که دندان‌های جلویی ردیف بالا و پایین به هم نمی‌رسند و روی هم قرار نمی‌گیرند.

اورجت: اگر دندان‌های ردیف بالا به سمت بیرون رشد کنند و با دندان‌های جلویی فک پایین همپوشانی داشته باشند گفته می‌شود اورجت رخ داده است.

اختلالات گفته شده معمولا شایع‌ترین اختلالاتی هستند که فرد را مستعد دریافت ارتودنسی می‌کنند، البته توجه داشته باشید که تشخیص نهایی انجام ارتودنسی دندان باید توسط متخصص ارتودنسی صورت گیرد.

اهمیت ارتودنسی دندان

همانطور که پیش‌تر نیز اشاره کردیم، ارتودنسی یک روش درمانی است که طی آن زیبایی قابل توجهی در ظاهر افراد ایجاد می‌شود. در واقع باید بدانید که ارتودنسی، آن دسته از اختلالات و ناهنجاری‌های فکی-دندانی را تحت شعاع قرار ‌می‌دهد که در صورت عدم درمان آن، می‌توانند مشکلات متعددی را برای فرد ایجاد کنند.

اهمیت-ارتودنسی-دندان

برخی از مهم‌ترین ناهنجاری‌هایی که فرد را مستعد دریافت درمان ارتودنسی می‌کنند عبارتند از:

  • عدم توانایی فرد در جویدن صحیح غذا و ایجاد مشکلات گوارشی
  • مشکلات گفتاری و بروز اختلالاتی در هنگام صحبت کردن
  • کاهش شدید اعتماد بنفس
  • پوسیدگی دندان‌ها بدنبال عدم توانایی در دسترسی به دندان‌های مختلف ( شلوغی دندان‌ها)
  • درد در نواحی سر،گردن و گوش
  • اختلال در تنفس صحیح
  • گاز گرفتن بیش از حد زبان و لب‌ها
  • مشکل در خوردن، نوشیدن و گاز زدن
  • بروز بیماری‌های دهان و دندان

تمام مشکلات گفته شده به سبب بی‌توجهی به اختلالات و ناهنجاری‌های فک و دندان‌ها است. برای این که بیماران دچار عوارض مختلف ناشی از این ناهنجاری‌ها نشوند، ارتودنتیست‌ها با اعمال روش‌های درمانی مختلف مانند ارتودنسی، جراحی فک، ترمیم و بهبود وضعیت دهان و دندان افراد به آن‌ها کمک می‌کنند. افرادی که مستعد دریافت درمان ارتودنسی دندان هستند، می‌بایستی سریع‌تر درمان خود را آغاز کنند تا دچار مشکلات متعدد نشوند.

مراحل ارتودنسی دندان

مراحل-ارتودنسی-دندان

همان طور که می‌دانید ارتودنسی دندان دارای مراحل مختلفی است؛ فرقی نمی‌کند هدفتان از ارتودنسی زیبایی دندان‌هایتان است یا سلامتی آن‌ها! در هر صورت انجام این مراحل برای انجام ارتودنسی ضروری است. البته ممکن است برخی از این مراحل در افراد مختلف و با توجه به شرایط آن‌ها کم یا زیاد شود اما در حالت کلی مراحل انجام ارتودنسی دندان شامل مراحل زیر است:

مشاوره پزشک

اولین مرحله برای انجام ارتودنسی دندان مراجعه به یک دندانپزشک حرفه‌ای و دریافت مشاوره است. ارتودنسی‌ها انواع مختلفی دارند و انتخاب بهترین شیوه ارتودنسی برای دندان‌های شما بستگی به پزشک شما خواهد داشت. به یاد داشته باشید که نحوه تشخیص، بررسی دندان‌ها، نوع ارتودنسی و سایر مراحل در همان جلسه مشاوره مشخص خواهد شد و این جلسه اهمست بسیار زیادی دارد. اگر به دنبال مراجعه به بهترین دکتر ارتودنسی در تهران هستید، سری به مطب دکتر نازنین ثناگو زده و از یک جلسه مشاوره و ویزیت رایگان ایشان بهره‌مند شوید.

بیشتر بخوانید:   ارتودنسی نامرئی چیست؟ مزایا و هزینه ارتو نامرئی

عکس‌برداری از دندان

در مرحله دوم و برای این که پزشک بتواند تشخیصی دقیق‌تر داشته باشد، لازم است تا یک عکس رادیوگرافی از دندان‌های خود داشته باشید. این عکس مشکلات دندان‌هایتان را آشکار خواهد کرد تا دندان‌پزشک آن‌ها را رفع کرده و سپس به سراغ ارتودنسی برود.

ترمیم دندان‌ها

بعد از مرحله عکس برداری نوبت به ترمیم دندان‌ها خواهد رسید. یک پزشک ارتودنسی خوب قبل از شروع کار ارتودنسی ابتدا سلامت دندان و ساختار لثه شما را مورد بررسی قرار خواهد داد. در این مرحله پزشک متخصص به سراغ پر کردن پوسیدگی و جرم‌گیری آن‌ها پرداخته و بعد از اطمینان از سلامت دندان‌ها و لثه شما کار ارتودنسی را شروع خواهد کرد.

قالب‌گیری

این مرحله یکی از مهم‌ترین مراحل ارتودنسی دندان به شمار می‌رود که متخصص ارتودنسی اقدام به قالب‌گیری فک بالا و پایین بیمار کرده و وضعیت دندان‌های او را مورد بررسی قرار دهد.

نصب براکت‌ها

مرحله بعدی نصب براکت‌ها بر روی دندان است؛ این مرحله از ارتودنسی دندان چند ساعتی به طول خواهد انجامید. در این مرحله با توجه به نوع ارتودنسی انتخاب شده براکت‌های مخصوصی بر روی دندان شما قرار خواهد گرفت.

مراقبت از دندان‌ها

مهم‌ترین مرحله بعد از قرارگیری براکت‌ها بر روی دندان و در طول مدت ارتودنسی مراقبت و نگهداری اصولی از دندان‌ها است. این مرحله کاملا وابسته به خود فرد داشته و لازم است تا تمامی موارد بهداشتی گفته شده توسط پزشک را به درستی انجام دهد تا نتیجه مطلوبی از ارتودنسی دندان را به دست آورد.

مراجعه دوره‌ای به پزشک

بعد از انجام ارتودنسی، لازم است تا در دوره‌های زمانی مشخص به پزشک خود مراجعه کنید تا براکت‌های دندان‌ها را تنظیم کرده و آن‌ها را به مسیر درست خود هدایت کند.

استفاده از ریتینر

بعد از اتمام زمان ارتودنسی، پزشک براکت‌ها را از روی دندان شما جدا خواهد کرد؛ اما برای ثابت ماندن دندان‌ها در جای خود و حرکت نکردن مجدد آن‌ها از نگهدارنده‌ای به نام ریتینر استفاده خواهد کرد.

مزایای ارتودنسی دندان

ارتودنسی مزایای زیادی برای بیماران در پی دارد که برخی از این مزایا عبارتند از:

  • رفع مشکلات گوارشی در پی درمان سیستم جونده
  • هدایت دندان‌ها در مسیر صحیح رشد در کودکان
  • منظم شدن دندان‌ها و نحوه قرارگیری آن‌ها
  • وسیع شدن کام دهان در کودکان
  • ایجاد لبخند زیبا و افزایش اعتماد بنفس
  • جلوگیری از پوسیدگی دندان‌ها

انواع ارتودنسی دندان

انواع-ارتودنسی-دندان

درمان ارتودنسی تنها شامل یک درمان خاص نیست و انواع مختلفی از ارتودنسی دندان وجود دارد که ارتودنتیست با توجه به مشکلات و ناهنجاری‌های بیمار خود یک یا چند روش را انتخاب می‌کند.

ارتودنسی نامرئی

ارتودنسی نامرئی یا همان ارتودنسی شفاف یکی از روش‌های جدید و مدرن برای ارتودنسی دندان محسوب می‌شود. اگر شما هم همچون بسیاری از افراد دغدغه دیده‌شدن سیم‌های فلزی ارتودنسی بر روی دندان‌هایتان را دارید، ارتودنسی نامرئی گزینه مناسبی برای شما خواهد بود. در این روش از ارتودنسی دندان خبری از براکت‌ها و سیم‌های فلزی نخواهد بود و به دو شکل ثابت و متحرک انجام می‌شود.

ارتودنسی ثابت

ارتودنسی ثابت رایج‌ترین نوع ارتودنسی دندان است که در آن دستگاه ارتودنسی در دهان فرد ثابت بوده و در طول دوره درمان خارج نمی‌گردد. اصلی‌ترین عنصر این روش درمانی، براکت‌ها هستند. براکت‌ها معمولا از جنس فلز و یا سرامیک بوده و به شکل نگین به دندان بیمار چسبانده می‌شوند تا بتوانند نیروی لازم جهت جابه‌جایی دندان‌ها را به آن‌ها منتقل کنند. از دیگر اجزا ارتودنسی ثابت، سیمی است که از میان براکت‌ها عبور داده شده و دندان‌ها را در راستای صحیح حرکت می‌دهد.

همچنین در این روش درمانی، از کش‌های کوچکی جهت اتصال فک بالا و پایین از طریق براکت‌ها، استفاده می‌شود. معمولا کش‌ها و سیم در طی جلسات ویزیت توسط ارتودنتیست تعویض می‌شوند اما براکت‌ها تا پایان دوره درمانی ثابت هستند. دوره درمانی در روش ارتودنسی ثابت معمولا 2 سال است.

ارتودنسی متحرک

در روش ارتودنسی متحرک برخلاف ارتودنسی ثابت، دستگاه به دندان‌های فرد متصل نبوده و در مواقع لازم از دهان بیمار خارج می‌شود. در این نوع ارتودنسی دندان از ابزاری به نام فانکشنال استفاده می‌شود. فانکشنال دستگاهی است که از یک صفحه پلاستیکی به همراه سیم‌های خارج شده از آن، تشکیل شده است. طول دوره درمان در این روش معمولا کوتاه‌تر از روش ارتودنسی ثابت است؛ البته در نظر داشته باشید که طول دوره درمان ارتودنسی دندان متناسب با وضعیت بیمار متفاوت خواهد بود.

ارتودنسی دیمون

ارتودنسی دیمون یکی از جدیدترین روش‌های ارتودنسی دندان است که در آن از براکت‌هایی که قابلیت باز و بسته شدن دارند، به جای کش‌های کوچک، برای اتصال براکت به سیم استفاده می‌شوند. ارتودنسی دیمون امکان رعایت بهداشت دهان و دندان را در بیماران بهبود می‌بخشد و روش مناسبی برای کودکان و همچنین بزرگسالان به حساب می‌آید.

ارتودنسی لینگوال

ارتودنسی لینگوال، یکی از روش‌های ارتودنسی دندان نامرئی است که در آن براکت‌ها، به پشت دندان‌ها متصل می‌شوند و نمود ظاهری ندارند. ارتودنسی لینگوال به ارتودنسی مخفی نیز مشهور است، و معمولا توسط افرادی مورد استفاده قرار می‌گیرد که در موقعیت خاص اجتماعی قرار دارند و تمایلی به آشکارسازی روند درمانی خود ندارند.

ارتودنسی فانکشنال

ارتودنسی فانکشال یکی از جدیدترین متدهای ارتودنسی دندان محسوب می‌شود که در آن نیازی به کشیدن دندان‌های اضافی نخواهید داشت. در این روش دندانپزشک به جای کشیدن دنان‌های اضافی، بر روی باز شدن فک بالا و پایین تمرکز کرده و به دنبال ایجاد فضای کافی برای دندان‌هاست. برای انجام این نوع ارتودنسی از دستگاه فانکشال استفاده می‌شود که باید برای مدت مشخص شده‌ای در دهان بماند.

ارتودنسی سرامیکی

در ارتودنسی سرامیکی به جای براکت‌های فلزی از براکت‌های سرامیکی استفاده می‌شود. در این نوع از ارتودنسی دندان از سرامیک‌هایی همرنگ دندان استفاده می‌شود و حتی سیم‌های به کار رفته در آن نیز شفاف هستند. البته در نظر داشته باشید که این براکت‌ها تنها در زمانی قابل استفاده خواهند بود که تمام دندان‌های دائمی درآمده باشند.

در این قسمت به انواع روش‌های ارتودنسی دندان اشاره کردیم؛ هریک از این روش‌ها مزایا و کارایی مخصوص خود را دارند. به یاد داشته باشید که انتخاب روش درمانی مناسب ارتودنسی دندان بسیار حائز اهمیت بوده و باید توسط ارتودنتیست انجام گیرد.

بیشتر بخوانید:   ارتودنسی ثابت چیست؟ مزایا و هزینه ارتو ثابت

عوارض ارتودنسی دندان در روش‌های مختلف

عوارض-ارتودنسی-دندان-در-روش‌های-مختلف

ارتودنسی دندان یکی از روش‌های کاملا کم خطر است که به منظور شکل‌گیری صحیح دندان‌ها و فک انجام می‌گیرد. ارتودنسی نیز مانند تمام روش‌های درمانی دیگر ممکن است در مواقعی با عوارضی جزئی همراه باشد. این عوارض معمولا بصورت جزئی و تنها در تعدادی از بیماران دیده می‌شوند. البته بهتر است برای انجام ارتودنسی دندان خود به پزشک ماهر و باتجربه در این زمینه مراجعه کنید تا دیگر نگرانی از بابت عوارض آن نداشته باشید. اگر فرد مستعد برای دریافت درمان ارتودنسی هستید، بدون تعلل اقدام کنید و نگران عوارض جزئی آن نباشید.

برخی از عوارض ارتودنسی که ممکن است در برخی از بیماران دیده شود عبارتند از:

ایجاد پلاک پشت دستگاه ارتودنسی و زرد شدن دندان‌ها

هیچ یک از دستگاه‌هایی که در طول درمان ارتودنسی دندان مورد استفاده قرار می‌گیرند، آسیبی به دندان‌های بیمار وارد نمی‌کنند بنابراین مهم‌ترین دلیل ایجاد پلاک پشت دستگاه و زرد شدن دندان‌ها عدم رعایت بهداشت دهان و دندان توسط شخص بیمار است. افرادی که ارتودنسی می‌کنند می‌بایستی از مسواک، خمیر دندان، دهانشویه و نخ دندان مخصوص ارتودنسی دندان استفاده کنند و بیشتر از قبل مراقب دندان‌های خود باشند تا دچار این عوارض نشوند. البته در نظر داشته باشید که در صورت بروز این عوارض نیز جای نگرانی نیست و دندانپزشک می‌تواند مشکل شما را برطرف کند.

ایجاد زخم در دهان و بافت‌های نرم

معمولا در اولین روزهای شروع درمان ارتودنسی بیماران در زبان و بافت‌های نرم دهان خود احساس زخم می‌کنند که پس از گذشت چند روز همه چیز به روال عادی بازمی‌گردد. البته می‌توان با استفاده از موم ارتودنسی، دستگاه‌های ارتودنسی را ایمن کرده و از زخم شدن دهان پیشگیری کرد.

تحلیل جزئی ریشه (عارضه بسیار نادر)

یکی از عوارض بسیار نادر که امکان وقوع آن به صفر میل می‌کند، امکان تحلیل جزئی ریشه است که ممکن است در برخی از دندان‌ها اتفاق بیافتد. به طور کلی تحلیل ریشه دندان موجب کاهش عمر مفید دندان می‌گردد، اما توجه داشته باشید که تحلیل ریشه در ارتودنسی دندان معمولا به قدری جزئی است که تاثیری در طول عمر مفید دندان نخواهد داشت.

بازگشت دندان‌ها به حالت قبل از ارتودنسی

بازگشت ارتودنسی، یکی از عوارضی است که ممکن است برای بیماران رخ دهد. این عارضه اغلب در بیمارانی رخ می‌دهد که متخصصین در روند درمان آن‌ها نقشی نداشته‌اند؛ بنابراین انتخاب متخصص ارتودنسی دندان بسیار حائز اهمیت است. توجه داشته باشید که دوره درمان، شدت ناهنجاری، اقدامات بیمار، روش‌های بکار رفته توسط ارتودنتیست و برخی از موارد دیگر می‌توانند در بروز عارضه بازگشت ارتودنسی بسیار موثر باشند.

عوارضی که در این قسمت به توضیح آن‌ها پرداختیم، عوارضی هستند که ممکن است در افرادی که از این روش درمانی بهره می‌برند بوجود آید. توجه داشته باشید که این عوارض بسیار نادر بوده و مستقیما به رفتار بیمار و تخصص و تجربه ارتودنتیست وابسته هستند. دکتر نازنین ثناگو با سال‌ها تخصص و تجربه در این زمینه به شما کمک خواهد کرد تا بهترین تجربه را از ارتودنسی دندان در تهران داشته باشید. برای ارتباط با دکتر نازنین ثناگو و دریافت ویزیت و مشاوره رایگان از طریق شماره 09199192640 اقدام کرده و وارد پروسه درمانی دندان‎های خود شوید.

ارتودنسی دندان چقدر طول می‌کشد؟

ارتودنسی-دندان-چقدر-طول-می‌کشد

مدت زمان ارتودنسی ثابت نبوده و براساس فاکتورهایی مانند سن بیمار، میزان همکاری بیمار در حین درمان، میزان ناهنجاری موجود و نوع ارتودنسی دندان متغیر خواهد بود. این زمان معمولا از 12 تا 36 ماه متغیر بوده و از این 4 فاکتور اصلی نشات می‌گیرد.

هنگامی که به یک ارتودنتیست مراجعه کنید، بعد از بررسی فاکتورهای مختلف تنها یک بازه زمانی برای طول درمان شما، مشخص می‌گردد؛ بنابراین می‌توان گفت طول دوره ارتودنسی دندان برای هر فرد متفاوت بوده و نمی‌توان زمان دقیقی را برای آن مشخص کرد. برخی از نکات مهم در مورد طول دوره درمان ارتودنسی دندان به شرح زیر است:

  • طول دوره درمان برای کودکان بسیار کوتاه‌تر از بزرگسالان است.
  • شدت ناهنجاری تاثیر مستقیمی بر مدت زمان ارتودنسی دندان دارد؛ بنابراین هرچه ناهنجاری شدیدتر باشد نیازمند زمان بیشتری برای درمان خواهد بود.
  • معمولا ارتودنسی ثابت در مدت زمان کوتاه‌تری افراد را به نتیجه مطلوب می‌رساند.
  • همکاری و تعهد بیمار می‌تواند طول دوره درمانی را بصورت چشمگیری کاهش دهد.

سن مناسب برای ارتودنسی دندان

افرادی که ناهنجاری فک دارند بهتر است در سنین کودکی و رشد از درمان ارتودنسی دندان بهره‌مند شوند تا رشد استخوانی آن‌ها در راستای درستی شکل بگیرد. در صورتی که برای درمان ناهنجاری‌های استخوانی و فک پس از سن رشد اقدام گردد، نیازمند جراحی خواهد بود.

سن-مناسب-برای-ارتودنسی-دندان

با توجه به داده‌های موجود، به محض اینکه از مشکلات فکی، استخوانی و دندانی کودکان مطلع شدید به ارتودنتیست مراجعه کرده و پس از دریافت مشاوره، پروسه ارتودنسی دندان را شروع کنید. مطمئن باشید که هرچه سریعتر اقدام به رفع ناهنجاری موجود کنید بهبود سریعتر حاصل شده و هزینه کمتری متوجه شما خواهد شد. توجه داشته باشید که در مشکلاتی مانند کراس بایت، آندربایت، مشکلات فکی، مشکلات تنفسی و سایر موارد و ناهنجاری‌ها بهتر است هرچه سریعتر برای شروع پروسه درمان به ارتودنتیست مراجعه کنید.

البته همانطور که پیش‌تر نیز به آن اشاره کردیم، دریافت درمان در مشکلاتی از قبیل بی‌نظمی دندان‌ها، فاصله بین دندانی، فشردگی دندان‌ها و غیره وابسته به سن نبوده و تمام افراد می‌توانند به راحتی از آن بهره ببرند.

آیا ارتودنسی دندان درد دارد؟

افراد تعبیر متفاوتی از درد ارتودنسی دندان دارند، اما باید بدانید که درد زیادی را در طول دوره درمان ارتودنسی تجربه نخواهید کرد. درد ارتودنسی معمولا مربوط به چند روز ابتدایی جایگذاری دستگاه ارتودنسی در دهان بیمار است که شدت این درد نیز معمولا بسته به ویژگی‌های فردی مانند جنسیت، سن بیمار، آستانه تحمل و برخی ویژگی‌های دیگر دارد.

آیا-ارتودنسی-دندان-درد-دارد

معمولا افراد در طول درمان خود درد محسوسی را تجربه نمی‌کنند؛ چرا که تغییر پوزیشن دندان‌ها با سرعت بسیار کمی اتفاق می‌افتد و پروسه دردناکی نیست. البته برخی بیماران وجود دارند که تحمل کوچک‌ترین درد را نداشته و به دنبال تجربه جزئی‌ترین درد، پروسه درمانی خود را رها کرده و خود را از داشتن یک لبخند زیبا محروم می‌کنند.

در این میان رعایت بهداشت دهان و دندان می‌تواند در کاهش درد بسیار موثر واقع شود. همچنین در بسیاری از موارد استفاده از محلول آب نمک و شستشوی دهان با آن، روش مناسبی برای تسکین درد خواهد بود. همچنین بهتر است بدانید که در هنگام نصب براکت نیز، درد چندانی را تجربه نخواهید کرد، اما در صورتی که جزو بیمارانی با آستانه تحمل پایین باشید، پزشک از آمپول بی‌حسی برای ادامه کار استفاده خواهد کرد.

بیشتر بخوانید:   ارتودنسی فانکشنال چیست؟ مزایا و هزینه ارتو فانکشنال

ابزارهای مختلف موثر در ارتودنسی دندان

ابزارهای-مختلف-موثر-در-ارتودنسی-دندان

ارتودنسی تنها محدود به یک نوع نبوده و ارتودنتیست‌ها متناسب با شرایط بیمار بهترین روش درمانی را برای وی انتخاب می‌کنند. از این رو باتوجه به انواع ارتودنسی، ابزارهایی که در طی روند بکار برده می‌شوند نیز متفاوت خواهند بود، که بهتر است با مهم‌ترین ابزارها بصورت متخصری آشنایی داشته باشید.

بریس

بریس‌ها از جمله اصلی‌ترین ابزارهای ارتودنسی دندان هستند که به منظور اصلاح ناهنجاری‌های دندان‌ها بکار برده می‌شوند. بریس‌ها از براکت، سیم‌های ارتودنسی، اورینگ ارتودنسی، رابر بند، بند، قلاب و آرچ وایر تشکیل شده‌اند. موارد گفته شده اجزای بریس ثابت فلزی هستند؛ البته در نظر داشته باشید که بریس‌ها تنها به این نوع محدود نمی‌شوند و انواع بریس از جمله بریس ثابت لینگوال، بریس ثابت دیمون و بریس متحرک نامرئی نیز از ابزارهای ارتودنسی دندان محسوب می‌شوند.

براکت

براکت‌ها از اجزای اصلی در ارتودنسی ثابت هستند که در سه نوع فلزی، سرامیکی و پلاستیکی وجود دارند. همچنین نوعی از براکت نیز وجود دارد که به براکت پشت دندانی معروف است. براکت‌های پشت دندانی و یا توربو در اوربایت‌های عمیق استفاده می‌شوند.

هدگیر

از هدگیرها برای کنترل رشد فک بالا استفاده می‌شود و نحوه قرارگیری آن در اطراف و قسمت پشت سر است. هدگیرها نیز در انواع مختلفی مانند هدگیر گردنی، هدگیر پس سری و غیره وجود دارند. هدگیرهای ارتودنسی یکی از ابزارهای مهم ارتودنسی دندان به شمار می‌روند.

دستگاه فانکشنال

دستگاه فانکشنال از آن دست ابزارهایی هستند که به منظور رفع بی‌نظمی موجود در دندان‌ها و همچنین به منظور برطرف کردن مشکلات استخوانی به کار گرفته می‌شوند. این دستگاه در دو نوع ثابت و متحرک مورد استفاده قرار می‌گیرد و بیشترین کارایی آن در مال اکلوژن کلاس 2 است.

بهداشت دهان و دندان در طول ارتودنسی دندان

بهداشت-دهان-و-دندان-در-طول-ارتودنسی-دندان

رعایت بهداشت دهان و دندان در طول درمان ارتودنسی دندان از جمله مهم‌ترین اقداماتی است که برعهده بیماران بوده و نقش بسزایی در نتیجه حاصل از درمان خواهد داشت. افراد برای اینکه لبخند زیباتری داشته باشند و به بهترین نتایج دست یابند می‌بایستی تعدادی از نکات بهداشتی را در طول دوره درمان به دقت در دستور کار خود قرار دهند.

  • استفاده مداوم از مسواک، نخ دندان و دهانشویه

مهم‌ترین بخش رعایت بهداشت دهان و دندان در افرادی که تحت درمان ارتودنسی دندان هستند استفاده مداوم از مسواک، نخ دندان و دهانشویه است. ارتودنتیست‌ها معمولا به بیماران خود توصیه می‌کنند که پس از هر وعده غذایی از مسواک و نخ دندان به دقت استفاده کنند و همچنین هروز یکبار و پیش از خواب از محلول دهانشویه استفاده کنند. توجه داشته باشید به همان اندازه‌ای که استفاده از مسواک و نخ دندان با دقت بالاتری انجام گیرد، به همان نسبت هم خطر پوسیدگی و ایجاد پلاک کاهش می‌یابد.

  • رعایت رژیم غذایی مناسب حین ارتودنسی دندان

استفاده از برخی غذاها مانند غذاهای سفت و چسبناک در طول درمان ارتودنسی ممنوع می‌باشد. به عنوان مثال بیماران برای خوردن میوه‌هایی مانند سیب آن‌ها را به قطعات کوچکتری تبدیل می‌کنند تا آسیبی به دستگاه ارتودنسی‌شان وارد نشود.

  • مراجعه مستمر به ارتودنتیست

مراجعه مستمر به ارتودنتیست از دیگر نکاتی است که اهمیت زیادی در پروسه رعایت بهداشت دهان و دندان خواهد داشت. با مراجعه مستمر و چکاپ شدن، بیماران از روند درمانی خود مطلع شده و در صورت بروز کوچک‌ترین مشکل مانند پوسیدگی، زرد شدن، ایجاد پلاک، مشکلات لثوی و غیره می‌توانند به سرعت نسبت به رفع آن اقدام کنند.

هزینه ارتودنسی دندان چقدر است؟

هزینه-ارتودنسی-دندان-چقدر-است

عوامل متعددی در تعیین هزینه ارتودنسی نقش دارند، به همین سبب هیچ گاه نمی‌توان پیش از ویزیت بیمار و بررسی شرایط موجود، هزینه ارتودنسی را به طور دقیق مشخص کرد. در پروسه درمانی ارتودنسی شرایط هر فرد نسبت به فردی دیگر متفاوت بوده و در نتیجه شاهد هزینه درمانی متفاوتی برای هر بیمار خواهیم بود. برای اطلاع از وضعیت دندان‌ها و همچنین تعیین هزینه ارتودنسی دندان می‌توانید از شرایط ویزیت و مشاوره رایگان دکتر نازنین ثناگو، از بهترین متخصصان ارتودنسی در تهران، استفاده کنید.

به شما اطمینان می‌دهیم که هدف ما ارائه بهترین و باکیفیت‌ترین خدمات، به منظور دیدن لبخند زیبای شماست. بنابراین تمام تلاش خود به کار می‌گیریم تا بهترین خدمات را با مناسب‌ترین هزینه به شما عزیزان ارائه کنیم و خرسندیم که توانسته‌ایم تاکنون لبخندهایی زیبا را بر صورت تعداد زیادی از افراد مهمان کرده و از ناهنجاری‌های فکی و دندانی رهایی ببخشیم تا با اعتمادبنفس و سلامت کامل به زندگی ادامه دهند.

هزینه ارتودنسی در سال 1403

گفتیم که تعیین هزینه ارتودنسی به عوامل زیادی بستگی دارد و نمی‌توان یک هزینه ثابت برای تمام افراد در نظر گرفت. هزینه ارتودنسی 1403 یکی از دغدغه‌های افرادی است که قصد ارتودنسی در سال جدید را دارند. برای آگاهی از تعرفه هزینه ارتودنسی در سال 1403 سری به مطب دکتر نازنین ثناگو در تهران زده و بعد از یک جلسه ویزیت و مشاوره رایگان، از هزینه ارتودنسی دندان‌های خود آگاه شوید.

بهترین متخصص ارتودنسی در تهران

بهترین-متخصص-ارتودنسی-در-تهران

پروسه ارتودنسی دندان، یک پروسه بسیار مهم درمانی است که موفقیت در آن به میزان بسیار زیادی به تخصص، مهارت و تجربه ارتودنتیست شما بستگی دارد. برای اینکه بتوانید در طول درمان ارتودنسی خود به بهترین نتایج دست پیدا کنید و صاحب یک لبخند زیبا شوید، پیشنهاد ما به شما مراجعه به بهترین متخصص‌های ارتودنسی در تهران است.

دکتر نازنین ثناگو یکی از بهترین متخصصین ارتودنسی در تهران هستند که می‌توانید با مراجعه به مطب ایشان، به بهترین نتیجه دست پیدا کرده و با تمام مشکلاتی دندانی و فکی خود خداحافظی کنید. دکتر نازنین ثناگو متخصص ارتودنسی دندان و ناهنجاری‌های فک و صورت هستند که باتوجه به رزومه و تجربه کاری خود می‌توانند بهترین نتایج را برای شما به ارمغان آورند.

همان طور که پیش‌تر نیز اشاره کردیم انتخاب یک ارتودنتیست خوب از جمله مهم‌ترین اقدامات شماست، بنابراین همواره به دنبال بهترین گزینه‌ها باشید تا با یک اقدام تخصصی، شاهد تحولات فوق‌العاده‌ای در سلامتی‌تان باشید.

5/5 - (24 امتیاز)

اشتراک گذاری مقاله برای دوستان خود >>

جستجو کردن

دسترسی سریع

مطالب مرتبط آموزشی

نظر خود را با ما به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

رزرو-وقت-دکتر-نازنین-ثناگو

رزرو و مشاوره

برای مشاوره با همکاران فرم زیر را پر نمایید.