آیا تاکنون نام ارتودنسی فانکشنال به گوشتان خورده است؟ آیا میدانید این نوع ارتودنسی برای چه افرادی مناسب است؟ آیا با تفاوتهای ارتودنسی فانکشنال با سایر ارتودنسیها آشنا هستید؟ همان طور که میدانید تعداد بسیار بالایی از مشکلات ارتودنسی مربوط به بینظمی دندانها و ناهنجاریهای آنهاست اما برخی اوقات مشکلات مربوط به ناهنجاریهای رشدی در فک بالا یا پایین است.
به طور معمول در این نوع از مشکلات یکی از فکها به درستی رشد نکرده و یا رشد آن کمتر بوده است؛ برای درمان این نوع از ناهنجاریها از دستگاههای ارتودنسی فانکشنال استفاده میشود. برای آشنایی کامل با این نوع از ارتودنسی و 0 تا 100 نکات مربوط به آن، تا انتهای این مقاله از وبسایت دکتر نازنین ثناگو با ما همراه باشید.
ارتودنسی فانکشنال چیست؟
دستگاههای ثابت یا متحرک برای درمان و اصلاح ناهنجاریهای کلاس 2 و3 اسکلتال یا اسکلتی-فکی و نیز ارتودنسی کودکان مورد استفاده قرار میگیرند. توجه داشته باشید که ناهنجاریهای کلاس 2 به آن دسته از ناهنجاریهایی گفته میشود که در آن فک پایین عقبتر از فک بالاست. در ناهنجاری نوع 3 برخلاف نوع 2، فک پایین جلوتر از فک بالا قرار گرفته و حالت نامناسبی ایجاد میکند.
استفاده از ارتودنسی فانکشنال یکی از بهترین راههای درمانی این نوع از ناهنجاریها شمرده میشود؛ با درمان این ناهنجاریها مشکلاتی مانند مشکلات گفتاری، مشکلات در جویدن و خوردن غذا و مشکلات ظاهری بهبود پیدا خواهد کرد. در واقع این نوع از ارتودنسی را ارتودنسی کاربردی یا ارتودنسی عملکردی مینامند و سازوکار دستگاههای آن به نحوی است که منجر به تغییر عملکرد عضلات فک شده و در آن تغییرات رشدی ایجاد میکنند.
زمانی که فک از حالت عادی کوچکتر و یا عقبتر است؛ از این نوع ارتودنسی استفاده کرده و با استفاده از دستگاههای فانکشنال فک را تحریک کرده و منجر به رشد آن میشوند.
انواع ارتودنسی فانکشنال
ارتودنسی فانکشنال دارای انواع مختلفی است و هر کدام برای موارد مختلف مورد استفاده قرار میگیرند. در ادامه به معرفی هر کدام از انواع این ارتودنسی خواهیم پرداخت:
ارتودنسی فانکشنال ثابت
ارتودنسی فانکشنال ثابت همان طور که از اسمش پیداست به صورت ثابت درون دهان قرار گرفته و امکان خارج کردن آن از دهان وجود نخواهد داشت. به طور معمول این دستگاهها تنها در چند روز اول کمی ناراحتی برای بیماران ایجاد میکنند اما بعد از آن به راحتی میتوان غذا خورد، صحبت کرد و حتی دندانها را مسواک کرد و مشکلی وجود نخواهد داشت.
ارتودنسی فانکشنال متحرک
ارتودنسی فانکشنال متحرک، برخلاف نوع ثابت آن، امکان خارج کردن آن از دهان وجود دارد و شما میتواند هنگام غذا خوردن و یا مسواک زدن آن را از دهان خارج کرده و بعد از آن دوباره آن را داخل دهان قرار دهید. به یاد داشته باشید که خارج کردن ارتودنسی برای مدت طولانی از دهان منجر به کند شدن روند درمان و ایجاد اختلال در این روند خواهد شد؛ بنابراین لازم است این دستگاه ساعات طولانی روز را داخل دهان باشد.
ارتودنسی فانکشنال برای چه سنی مناسب است؟
مشکلات فکی و عقب یا جلو بودن فک از جمله مشکلاتی است که ممکن است برای هر فردی وجود داشته باشد. یکی از موارد مهم در مورد درمان مشکلات فکی این است که هر چه سن فرد کمتر باشد، درمان آن نیز راحتتر خواهد بود. همان طور که میدانید کودکان در سنین رشد هستند از همین رو درمان ارتودنسی فانکشنال برای کودکان بسیار راحتتر خواهد بود.
شروع درمان ارتودنسی فانکشنال برای کودکان رده سنی خاصی ندارد و با توجه به جنسیت کودکان، بهترین سن برای آنها تعیین میشود. بهترین راه این است که کودکان را در سنین پایین پیش متخصص ارتودنسی برده و تعیین بهترین روش ارتودنسی و نیز زمان شروع آن را به دست متخصص بسپارید.
اگر به دنبال بهترین متخصص ارتودنسی در تهران برای ارتودنسی فانکشنال هستید، سری به مطب دکتر نازنین ثناگو بزنید. دکتر ثناگو با سالها تخصص و تجربه در ارتودنسی، بهترین تجربه از این درمان را برای شما رقم خواهد زد. فراموش نکنید که شما میتوانید از یک جلسه مشاوره و ویزیت رایگان توسط دکتر نازنین ثناگو استفاده کرده و از شرایط درمانی و هزینه دقیق ارتودنسی فانکشنال خود مطلع شوید. همچنین توجه داشته باشید که شما میتوانید سری به پیج اینستاگرام دکتر ثناگو زده و با نمونههایی از کارهای ایشان آشنا شده و به طور مستقیم با دکتر ثناگو در ارتباط باشید.
بهترین سن ارتودنسی فانکشنال در دختران و پسران
زمانی که کودک مشکل جلوزدگی فک پایین داشته باشد، بهترین سن درمانی برای ارتودنسی فانکشنال هم برای دختران و هم برای پسران بین 7 الی 8 سالگی خواهد بود. اما زمانی که کودک شما مشکل عقب ماندن فک پایین داشته باشید در این صورت بهترین زمان درمان ارتودنسی فانکشنال برای دختران بین 9 الی 10 سالگی و برای پسران 12 الی 13 سالگی خواهد بود.
ارتودنسی فانکشنال؛ ثابت یا متحرک؟
ارتودنسی فانکشنال به دو صورت ثابت و متحرک وجود دارد و نوع آن با توجه به شرایط فرد تعیین خواهد شد. به طور معمول برای درمان کودکانی که دارای ناهنجاریهای کلاس 2 و 3 هستند از دستگاههای ارتودنسی فانکشنال متحرک استفاده میشود؛ اما اگر فردی سن بالایی داشته باشد، استفاده از دستگاههای متحرک کارایی لازم را نخواهد داشت و بهتر است از دستگاههای ثابت برای این سنین استفاده کرد.
استفاده از دستگاههای فانکشنال متحرک برای کودکانی که هنوز در سنین رشد هستند کارایی بسیار بالایی خواهد داشت؛ افرادی که از سن رشد آنها گذشته میتوانند از دستگاههای ثابت فانکشنال استفاده کرده و یا در غیر این صورت لازم است در مورد جراحی فک با پزشک متخصص خود صحبت کنند.
مدت زمان درمان ارتودنسی فانکشنال
همان طور که میدانید مدت زمان درمان ارتودنسی با توجه به نوع و شدت ناهنجاری تعیین خواهد شد و تعیین دقیق مدت زمان درمان برای همه به صورت یکسان ممکن نخواهد بود. اما میتوان گفت به طور معمول مدت زمان درمان ارتودنسی فانکشنال به مدت یک سال به طول میانجامد. البته در صورتی که شدت ناهنجاری بیشتر باشد ممکن است طول دوره درمان بیشتر از یک سال نیز به طول بیانجامد. برای اطلاع دقیق از هزینه ارتودنسی فانکشنال با مطب دکتر نازنین ثناگو تماس گرفته و یا از طریق اینستاگرام با دکتر ثناگو در ارتباط باشید. همچنین میتوانید به صورت حضوری به مطب مراجعه کرده و از یک جلسه مشاوره و ویزیت رایگان بهرهکند شوید.
هزینه درمان ارتودنسی فانکشنال
هزینه ارتودنسی فانکشنال به عوامل مختلفی بستگی دارد و نمیتوان یک قیمت ثابت برای تمامی افراد محاسبه کرد. نوع دستگاه مورد استفاده (ثابت یا متحرک)، میزان و شدت ناهنجاری و طول مدت زمان درمان از جمله عوامل مهمی هستند که بر هزینه درمان ارتودنسی فانکشنال تاثیر میگذارند. بهترین راه برای اطلاع دقیق از هزینه درمان ارتودنسی فانکشنال مراجعه به دندانپزشک متخصص و مشورت کردن با اوست.
ارتودنسی فانکشنال؛ راهی نوین برای رسیدن به سلامت دهان و دندان
ارتودنسی فانکشنال یکی از جدیدترین روشهای درمانی ناهنجاریهای دندانی محسوب میشود که میتواند بدون کشیدن دندان ساختار آنها را مرتب کند. در این روش بیشتر تمرکز بر روی باز شدن فک بالا و پایین و ایجاد فضای کافی و مناسب برای دندانها با استفاده از دستگاه فانکشنال است. با قرار گرفتن این دستگاه در داخل دهان، به مرور زمان فک به حالت متعادل رسیده و دندانها در جای مناسب خود قرار میگیرند.
اگر به دنبال راهی برای اصلاحات فک و دندانهای خود هستید و دوست دارید دندانهایی منظم داشته و عملکرد فک خود را بهبود ببخشید، ارتودنسی فانکشنال راه مناسبی برای این کار خواهد بود. گفتیم که برای این کار دستگاههای مختلفی وجود دارند و تشخیص نوع دستگاه ارتودنسی فانکشنال برعهده پزشک متخصص خواهد بود.
شما میتوانید به مطب دکتر نازنین ثناگو مراجعه کرده و بعد از دریافت یک جلسه مشاوره و ویزیت رایگان از شرایط مناسب برای ارتودنسی دندانهای خود، مدت زمان دقیق مورد نیاز برای درمان وهزینههای آن مطلع شوید. همچنین به یاد داشته باشید که شما میتوانید هزینه درمان ارتودنسی دندانهای خود را به صورت قسطی پرداخت کرده و نیازی به پرداخت تمام هزینه به صورت یک جا نخواهید داشت.